דלקת? באוזן

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

20/11/2001 | 14:54 | מאת: אמא של תומר

לד"ר שלום, מזה כשלושה שבועות שהאוזן של תומר מפרישה נוזלים (בד"כ צהוב, לפעמים גם חום). בעבר התופעה נפסקה לאחר כשבוע, ללא התערבות אנטיביוטית. כיום אנו מטפלים בהתאם לשיטה הומאופטית שנוקטת בגישה של "אי התערבות", גם לא באמצעות ניקוי במי חמצן. האם לא הגזמנו באי ההתערבות? האם אין חשש שמדובר בדלקת שתפגע באוזן באופן בלתי הפיך? נ.ב. - הילד אינו סובל (חלוץ מפעם אחת במשך אותם שלושה שבועות שהתלונן על כאב). תודה, אמא של תומר

21/11/2001 | 00:49 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

סביר ביותר שאין לו כלל דלקת אזניים. הפרשה חומה צהבהבה מהאוזן מקורה ככל הנראה בשעווה באזן החיצונית ולא במוגלה שפרצה מהאוזן התיכונה. ע"מ לראות אם יש מעורבות האוזן התיכונה ודלקת יש צורך להיבדק אצל הרופא. במידה ומדובר אכן בדלקת אזניים מוגלתית שפרצה דרך התופית הרי שיש צורך בטיפול אקטיבי יותר ממה שנקטתם עד עתה.

09/02/2002 | 21:38 | מאת: שרון אמא של מאי

מאי בת שנה ועשרה חודשים סובלת מדלקות אזניים שחוזרות על עצמן לסירוגין ולעיתים יש הפסקה של מס' חודשים ללא דלקת. מאי טופלה עד היום באנטיביוטיקה. לפני כיומיים מאי סבלה מחום גבוה לאחר בדיקת הרופא נמסר לנו כי אין ממצאים באזניים. כעבור יום באוזן היתה כמות גדולה של הפרשה צהובה , דבר שלא קרה קודם לכן. לאחר המקרה היתה הקלה משמעותית בהרגשתה. שאלתנו היא האם נגרם נזק לאור התוף ומה עלינו לעשות כעת?

מנהל פורום רפואת ילדים