תפיסת שרירי פנים אצל ילד בן 5

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

20/11/2001 | 13:11 | מאת: Lilia

לאחר חופשת הקיץ בן שלי (בן 5) התחיל לקמת את שרירי פניו באותה צורה באופן נדיר. לא ניסינו למנוע את זה בתקווה שהתופעה היא זמנית ונגרמה כתוצאה מאור שמש חזק. אף לאחר מספר חודשים התנועות שרירים אלו לו הופסקו ואפילו הוחזקו וילד כבר לא יכול להטאפק ולשחרר את שרירי הפנים. למי לפנות כדי לקבל עזרה? העם הבעיה יכולה להיות קשורה שעורי שחיה שלמד בהם באותה תקופה בקיץ?

21/11/2001 | 00:54 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

יש צורך להיבדק ע"י רופא הילדים ובהמשך ע"י נוירולוג. לא הבנתי האם מדובר בתופעה קבועה שלא עוברת (השרירים תמיד במצב זה ואז ייתכן ומדובר בנזק עצבי מקומי) או שמדובר בעוויתות רגעיות ("טיקים").

21/11/2001 | 08:56 | מאת: Lilia

תודה על התיחסות. לשאלתך בענין העם זה מצב קבוע או תיק, אז כפי שנראה לנו מדובר בתיק, כי בשינה פניו של הילד רגועות. חעם יכל ליהות שהתופעה קשורה לגדילת לסת ? הודה לך עם תגידו לי שלבעיה יש פתרון וזה לא לנצח.

מנהל פורום רפואת ילדים