ילד שחולה המון

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

20/11/2001 | 08:41 | מאת: רחלי

שלום רב ! בני בן השנתיים סובל המון מדלקות באזניים שמלוות בחם גבוהה (40.2) , המון הכוונה מסיים טיופל באנטיביוטיקה ושוב לאחר שבוע - שבועיים שוב חוזרת המחלה. ברצוני לציין שאני ממש שומרת עליו בכל דרך אפשרית - אטמים במקלחת, לא מוציאה אותו החוצה כשקר וכו'.בחודש האחרון הרופא המטפל המליץ על טיפול מונע של מוקסיפן - כל יום 5CC , גם זה לא עזר - היום הוא שוב חולה בדלקת אזניים +דלקת ריאות. איני יודעת כבר מה לעשות . אודה על תשובתכם הרופאים תודה מראש רחלי

21/11/2001 | 01:03 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

דלקות אזניים שכיחות מאד בגיל זה, וילדים רבים סובלים מדלקות אזניים חוזרות בשנתיים הראשונות לחיים. הסיבות רבות ונובעות משילוב של חשיפה רבה לווירוסים של דרכי הנשימה העליונות במסגרת מעונות היום, תעלת אוזן קצרה ומנח שכיבה. עם הזמן, דלקות האזניים חולפות. הטיפול בדלקות הוא אנטיביוטי ע"מ לסלק את החיידקים (ברוב המקרים המזהם הוא חיידק) אך הדבר אינו מונע לפעמים חזרת החיידקים וזיהום חוזר. בילדים עם דלקות אזניים חוזרות ונשנות על אף הסילוק של המזהם כל פעם יש מקום לנסות למנוע התיישבות חיידקים באוזן התיכונה ע"י טיפול אנטיביוטי מונע (הבעיה - הסיכון מיצירת זני חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה) בכל מקרה, הדלקות חולפות בד"כ לאחר מספר שנים והמטרה היא למנוע נזק מהאוזן בזמן שנות הדלקת. אין קשר בין מקלחות או קור בחוץ ובין דלקות אלו ואין צורך בשיטות שתיארת לצורךשמירה על אזניו. יש מצבים בהם דלקות אזניים חוזרות עשויות להיפתר ע"י ניתוח להשמת "כפתורים" באזניים וניקוז תמידי של חלל האוזן התיכונה. התייעצי עם רופאך.

מנהל פורום רפואת ילדים