פמולן ומשקל התינוק

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

19/11/2001 | 21:01 | מאת: רננה

ד"ר שלום, ברצוני לדעת האם נטילת גלולות פמולן עלולות לפגוע בתפוקת החלב ובאיכותו ובכך למעשה להפריע לעלייה תקינה של התינוקת (בת החודשיים) במשקל??? תודה.

19/11/2001 | 21:50 | מאת: ד"ר הדר ירדני

רננה יקרה, פמולן הן גלולות המכילות רק פרוגסטרון ומתאימות לנשים מניקות. לפחות על פי היצרן. בברכה,

20/11/2001 | 11:18 | מאת: רננה

אני מבינה, שהגלולות מיועדות לנשים מניקות, זה ברור. אך שאלתי היא אחרת : שמעתי מחברה שמניקה, כי כאשר היא החלה ליטול את הגלולות האלו- התינוקת שלה הפסיקה לעלות במשקל בצורה מאד בולטת, זה מאד הפחיד אותי ולכן אני שואלת, האם זה מחייב שגם אצלי יקרה אותו הדבר? האם ידוע על תופעת לוואי של הגלולות האלו -שגורמות לפגיעה באיכות חלב האם? תודה.

24/11/2001 | 22:41 | מאת: לילך

רננה שלום אני לוקחת פמולן כבר 3 חודשים. בני בן הארבעה וחצי חודשים עולה נפלא במשקל. רק יונק עדיין ונהדר.

מנהל פורום רפואת ילדים