שאלות לגבי טיפול בילדה עם חשד לאוטופיק דרמטיטיס

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

19/11/2001 | 11:40 | מאת: הילה פינסטרבוש

שלום, שמי הילה ואני אמא של שירה בת 5 חודשים. שירה עברה מהנקה לתחליף חלב אם על בסיס חלב והתברר שהיא רגישה לחלב. בהמלצת רופא עור (במקביל הופיעו פריחות ואדם כנראה סימן לאוטופיק דרמטיטיס-מחלת עור) עברנו לחליף חלב אם מפורק חלבון של חברת נובולק. לצערי המשיכו ואף החריפו תופעת הפריחות והאודם והפעם בהמלצת רופא ארלגיות עברנו לתחליף חלב אם על בסיס סויה ושוב אין שיפור . שאלותי היא: 1.איזה תחליף חלב אם מומלץ לשירה בהתחשב בעורה הרגיש מאוד עם נטיה כנראה לאוטופיק דרמטיטיס. 2. בעוד כחודש כשנתחיל אוכל מוצק, איזה מזונות מומלצים . 3. איזה רופא צריך לטפל בשירה אלרגיות או עור? 4. האם מותר לשים מישחה על בסיס אנטיביוטיקה וסטרואידים בפנים ,איזה מישחה מומלצת לתינוקות במקרה של גירוד ויובש קשה. 5. איזה שמן אמבט מומלץ לעור רגיש ומגורה תודה על העזרה הילה

19/11/2001 | 18:54 | מאת: ד"ר הדר ירדני

הילה יקרה, 1. ישנה לעיתים חפיפה בין רגישות לחלב פרה ורגישות לסויה (שליש מהמקרים). יש למצא כלכלה ללא סויה וללא חלב פרה. על פי בקשת מנהל הפורום אני מנועה מלציין שמות. 2. כשתתחילו מתן של ירקות, ההמלצה היא להתחיל לאט לאט כל פעם רק ירק אחד למשך 5-6 ימים, לא לערבב, ולנסות ירק חדש, וכן הלאה. כך גם לגבי פירות. כדאי להמנע או להזהר מפירות וירקות הידועים כיכולים לגרום לאלרגיה כמו מנגו, תות, וכדומה. 3. הייתי ממליצה על טיפול שוטף של רופא הילדים עם יעוצים של אלרגולוג לפי הצורך. 4. מותר לשים משחות שמתאימות לעור הפנים. גם כאן אוכל רק להציע להשתמש במשחות שהאלרגולוג ימליץ (כך גם לגבי הכלכלה). במקרה של עור יבש ומגרד ההמלה היא שימון רב של העור הן בעזרת שמן והן בעזרת משחות שומניות. 5. כל שמן אמבט היפו אלרגי והמתאים לתינוקות טוב. גם כאן לצערי לא אוכל לציין שמות. בברכה,

28/11/2001 | 09:02 | מאת: הילה

דר הדר שלום, תודה על העזרה אך לצערי שירה עדיין פורחת ואפילו יש החמרה. בהמלצת רופא ילדים אחרי 10 ימים ששירה אכלה תחליף חלב אם על בסיס סויה עברנו לנוטרמגן והמצב רק החריף. רופא אלרגיה טוען ששירה צריכה רק סויה כי נוטרמגן מבוסס על חלב פרה ולמרות שהוא מפורק הוא לא מתאים לשירה, ולכן חזרנו לסויה. על איזה עוד רגישיות אפשר לחשוב? האם יכולה להיות רגישות לאבקת כביסת, טיפות הברזל, ויטמין A?D וכו... אני מאוד דואגת כי למרות ששירה עולה יפה במשקל, שמחה, מתפתחת אוכלת וישנה נראה כי זה מגרד לה. תודה על העזרה

מנהל פורום רפואת ילדים