חיסונים בגיל חודשיים?????

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

19/11/2001 | 11:25 | מאת: טל

ד"ר מיכאל שלום.. את החיסונים הניתנים בגיל חודשיים: D.T.P HIB SALK האם נותנים אותם אחד אחרי השני? באיזה מקום בגוף התינוקת עושים את הזריקה? האם צריך להתארגן בתרופות מסוימות לפני החיסונים ... מהן התופעות לוואי אחרי חיסונים אלו - האם רק חום גבוה? ונפיחות של המקום ??? האם ג'ל אלווורה עוזר במקרים של נפיחות אחרי זריקה??? או שעדיף רק מים פושרים ועיסוי של המקום.. אודה לתשובתך... טל

19/11/2001 | 18:35 | מאת: ד"ר הדר ירדני

טל יקרה, את החיסונים של גיל חודשיים נותנים בזריקה אחת של פוליו, ואחת של משולשת ודלקת קרום המוח. בנוסף נותנים טיפות פוליו דרך הפה. את הזריקה נותנים בדרך כלל בירך (שם ישנה רקמת שריר עבה). ניתן להכין אקמול בבית, או לרכוש אחרי החיסון. יש הורים שנוהגים לתת אקמול לפני החיסון. אני בדרך כלל ממליצה להמתין ולראות באם אכן יש צורך. תופעות הלוואי ברובן קלות, החל מאי שקט, נפיחות ורגישות קלה באיזור הזריקה, לעיתים חום, וכ"ו. ילדים רבים עוברים את החיסונים בקלות רבה. ישנם ילדים שרגישים לאלוורה ולכן הייתי משתמשת רק בקומפרס עם מים פושרים כפי שימליצו לך בטיפת חלב. בברכה,

21/11/2001 | 09:47 | מאת: סיון

תנסי את החיסון המחומש. יקר אבל חסר תופעות לוואי. חוץ מזה, אני משתמשת בתמיסת הומאופטית שנקראת Thuja (תו-יה) שאמורה לעזור. לבן שלי אין תופעות לוואי עד היום (3 חיסונים). להגיד שזה מזה ? לא יודעת. מבחינת לא מועיל גם לא מזיק.

24/11/2001 | 22:47 | מאת: לילך

הי טל בני בן ארבעה וחצי חודשים ולפני שבועיים חיסנתי אותו בפעם השנה בחיסון הזה: כלמר מרובע + חיסון לשיתוק. נתקלתי בילדים שחוסנו ככה והם די סבלו בכי חום ונפיחות. אצלינו קניתי באופןפרטי את החיסון לכללית מושלם או מכבי מגן או המיוחדת במאוחדת עולה רק 105 ש"ח אבל את יודעת שהילד יקבל רק דקירה קצרה אח"כ ללא שום תופעות לואי. ובמפורש אצלנו ברוך השם פעמיים כבר בגיל חודשיים וארבע חודשים ושום דבר. אכל יפה אחרי, ישן וצחק.

25/11/2001 | 01:24 | מאת: טל

היי לילך, בתי בת החודשיים עברה את החיסון בפעם הראשונה לפני יומיים פה בטיוואן הם מחלקים את החיסון לפעמיים כך שבפעם הבאה בשבוע הבא היא תקבל עוד דקירה הם מאמינים שאם התינוק מקבל הכל בפעם אחת זה סתם מכאיב וכואב לו... הרופא טען שבפעם הבאה בחיסון כן יכאב לה ואולי יהיה חום ... הפעם גם היה לה חום וישר נתתי לה משהו כמו אקמול נוזלי שמוריד את החום... היא היתה נודניקית אחרי החיסון אך עבר בשלום... לפעמים זה מלחיץ לראות את הקטנטנים שלנו .. בוכים ושכואב להם.. אבל שיהיו רק בריאים.. טל

מנהל פורום רפואת ילדים