חום גבוה לתקופה ממושכת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

18/11/2001 | 15:03 | מאת: ג.א.

בתי בת 11 , בריאה בד"כ . מזה כעשרה ימים חום של 38 , 38.2 . אין תלונות מלבד כאב ראש קל כשהחום עולה . תיאבון בריא , מצב רוח טוב . בדיקה גופנית ב.מ.פ , מלבד רגישות קלה באיזור הכבד . בדיקות דם ושתן תקינות לחלוטין , ( כולל EBV ו- CMV ). צילום סינוסים תקין , ריאות נקיות . מקבלת אקמול להורדת החום . מה כדאי לעשות ?

18/11/2001 | 22:07 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

ישנן סיבות רבות לחום ממושך, והבירור יכול ללכת עד אינסוף. 10 ימים של חום עדיין נחשבות בתחום הסביר ולא צריך לקפוץ מעל הפופיק עם בדיקות, בהנחה שהראשוניות שביצעת תקינות והילדה מרגישה טוב. לא ציינת אלו בדיקות דם ביצעת - ישנן רבות ומגוונות. אני מניח שלאור הרגישות באיזור הכבד ביצעתם גם בדיקות לתפקודי כבר והכל תקין. במידה והחום נמשך יש להתייעץ שוב עם הרופא, וכמובן אם יש תלונות ספציפיות נוספות. יותר מכך קשה לומר מבלי לבדוק את הילדה.

17/12/2015 | 11:03 | מאת: בראייה גלובלית זה מיותר

2/3 מאוכלסיית כדור הארץ ערלה. אין אף ארגון בריאות אחד בעולם שממליץ על הניתוח הזה, אלא כתלות של חברה ותרבות. זאת אומרת, צורך בריאותי אין בניתוח הזה. זה מומלץ על ידי מי שמתפרנסים מזה (גם בארצות הברית) ואילו במקומות שלא נהוג למול יגיעו למסקנות אחרות - זה מפתיע מישהו??! למדו את הנושא בצורה מקיפה ומאוזנת. לי אין אינטרס כלכלי (רק מוסרי) למנוע בריתות.

מנהל פורום רפואת ילדים