מגבונים לחים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

18/11/2001 | 10:58 | מאת: רבקה

שלום, בגן הילדים מרבים להשתמש במגבונים לחים לניקוי הילדים - כולל ניקוי הפנים והידיים. בזמנו קראתי כתבה בנידון ושם נכתב שזה מאוד לא מומלץ. לצערי לא שמרתי את הכתבה, לכן רציתי לשמוע את דעתכם בנושא והאם צריך להעיר לגננות. אם כן, בבקשה תפרטו עד כמה שניתן את הנימוקים נגד כדי שאוכל לנמק את הבקשה לגננות.

18/11/2001 | 22:13 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

נו, אז כתוב בכתבה. לא קראתי אותה. בכל מקרה תמיד עדיפים מים וסבון המנקים טוב יותר ולוקחים מעט יותר זמן. זו דעתי גם לגבי מגבונים בשימוש בתינוקות לניקוי הטוסיק.

25/11/2001 | 01:28 | מאת: טל

היי רבקה, מגבונים לחים יש המון סוגים, עדיף להשתמש במפיות הלחות ללא אלכהול ואיפואלרגני הבעיה שאם את מנגבת את הילד בטוסיק במפית לחה , הטוסיק נשאר לח והסבירות שתהיה לו תפרחת חיתולים או גירודים גדולה יותר מאשר שוטפים אותו עם מים ומיבשים. לגבי הפנים אותו דבר ישנם ילדים שרגישים לחומר שישנו במפית הלחה לכן גםעדיף לנקות את הפנים עם מטלית ומים ... וכמובן למרוח להם קרם תינוקות זה שומר על לחות בגלל שקר עכשיו... טל

מנהל פורום רפואת ילדים