שנת לילה על הבטן - מאיזה גיל ?

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

17/11/2001 | 17:47 | מאת: דלית

רציתי לשאול מתי אפשר להשכיב תינוקות לישון על הבטן. אם מחובר למיטתה מכשיר מתריע מפני הפסקת נשימה, אפשר לתת לה לישון על הבטן במשך היום ? (הכוונה כאשר אנחנו ערים ומסתובבים בבית) דלית

17/11/2001 | 18:30 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

אחדת ההצלחות הגדולות ביותר במניעת מחלה על פי מחקר פשוט הוא המסקנה שניתן למנוע אחוז נכבד ממקרי מוות בעריסה ע"י השכבת התינוקות מגיל אפס על הגב ולא על הבטן. אין אפשרות להשכיב תינוק על הבטן תוך שימוש במכשיר התרעה, ואין הוכחות שמכשירים אלו מסייעים במניעה אם התינוק מושכב על בטנו. גם היות ההורים בסביבה בשעות היום איננה מומלצת, שכן התינוק מתרגל כך לישון על בטנו וישנה בעיה להשכיבו אח"כ על הגב בלילה. בכלל, ישנה חוסר בהירות לגבי יעילות מוניטורים כגון "בייבי סנס" במניעת אירועים של מוות בעריסה ובכל מקרה, אין המלצה רפואית להשתמש באופן רוטיני במכשירים כאלו בילדים בריאים. בילדים עם גורמי סיכון מרובים וילדים שעברו כבר אירוע אחד של "כמעט ונפגע" יש כנראה צורך בניטור ביתי תוך מעקב רפואי, אלא שאז משתמשים במכשירים מעט משוכללים יותר.

27/10/2009 | 20:58 | מאת: דני

שלום, רציתי לשאול מאיזה גיל יכול תינוק (מתחת לגיל שנה) להידבק בדלקת גרון חיידקית (במידה ואחד מבני הבית חולה)?

מנהל פורום רפואת ילדים