שאלות של אמא טריה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

17/11/2001 | 00:07 | מאת: אורלין

למנהל הפורום שלום. כאמא טריה יש לי מספר שאלות שלא תמיד בטיפת חלב נותנים לי את ההרגשה שהן יודעות. (לפעמים התשובות שלהן כ"כ מגוחכות), אז סליחה אם שאלו את אותה שאלה מספר פעמים. "מוות בעריסה" עד מתי החשש? בתי מתחילה את הלילה על הצד ומתהפכת על הבטן. אוכל מוצק מתי מתחילים? האם קודם פירות או ירקות? ואיך? האם ישנם פירות אסורים וישנם עדיפים? פליטה. האם זה מעודף אוכל? בתי בת כמעט 5 חודשים אוכלת במשך היום לערך כל שעתיים- שלוש 180 סמק, תחליף חלב אם. קשה מאוד למשוך אותה. במעון הציעו דיסה. מומלץ או סתם קלוריות? יש לציין שהיא ישנה לילה של 10 שעות ברציפות ללא ארוחה. אודה על תשובותיכם.

17/11/2001 | 00:26 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

אם התינוקת מתהפכת בעצמה אל הבטן אין צורך להפכה חזרה כל הזמן, על אף שע"פ ההגדרה ה"יבשה" מוות בעריסה יכול לבוא גם בגיל שנה. רשמית נהוג לתת לתינוקות לינוק בלבד (או תחליף חלב אם) עד גיל 6 חדשים אך אם רוצים בגיל 5 חדשים ניתן להתחיל במתן תוספות כגון פירות או ירקות - אין הסדר משנה כ"כ, אך חשוב לתת סוג אחד בכל פעם בהפרש של מס ימים עד שבוע ע"מ לשלוט בסימני אלרגיה, וכן אין לתת פירות "טרופיים" כגון מנגו או אננס. המזון צריך להיות מרוסק בממחה או קנוי. דייסה איננה בעיה וניתן לתת אם הילדה עושה רושם שהיא רעבה כל הזמן. פליטות יכולות להיות גם מהאכלת יתר וגם מסיבות אחרות. בהצלחה

מנהל פורום רפואת ילדים