שינה אצל תינוקות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

16/11/2001 | 17:44 | מאת: מאירה

היי אני אמא לשלושה שהקטנה שלי בת כמעת חודשיים. עניין השינה אצלה הוא בעיתי. כלומר כל השינה מלווה בבכי של כימעת 10 דקות רבע שעה. אני ניסיתי הכול. להחליף לה לתת הנקה משחקים. סתם לשכב לשחק בעגלה עם הרעשנים הכול כדי שיהיה רגוע. לא קרה שהיא נרדמת מעצמה. תמיד בבכי. איך לא לגרום לה סיוט מההשכבה ? הבן הבכור שלי שונא לישון עד היום. בשבילו לישון זה עונש ואני לא רוצה להגיע למצב הזה עם ביתי הקטנה. מעיפות היא כבר לא יודעת מה היא רוצה וכלום לא מתאים לה . אני מוכנה להתאים את עצמי ואת המשפחה כדי שהיא תאהב לישון. רק בלילה כש היא מתעוררת לינוק אני מניקה ומחזירה אותה למיטה היא שוכבת ישר קצת זזה עד שהיא נרדמת. אז מה אפשר לעשות? ולמה זה ככה? המיואשת מאירה

17/11/2001 | 00:04 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

מוקדם מדי לתאר את ההשכבה בשבילה כ"סיוט". התינוקות בגיל מוקדם זה פשוט בוכים לפני השינה כחלק מהתנהגות נורמלית של תינוק. לא תמיד בכי מצביע על זה שהתינוק "לא רוצה" לישון, בוודאי לא בגיל כה מוקדם. לעיתים פשוט מדובר בצורך של התינוק "להוציא אנרגיה". לקחת הכל בסבלנות, לא להכריח לישון אם היא לא רוצה, להרים, להמשיך לשחק וכשתתעייף - תישן.

25/11/2001 | 01:32 | מאת: טל

היי מאירה גם לי יש תינוקת בת חודשים ואני מצאתי פיתרון שאולי יתאים גם לך.. צריך באמת המון המון סבלנות.. גם הבת שלי בכתה בהתחלה ולא רצתה לישון וניסיתי כל ערב בערך בחצות לקחת אותה למיטה שלי ולהניק אותה וכך היא נרדמת ואחר כך אני מעבירה אותה למיטה שלה והיא ישנה כמה שעות רצוף.. בגיל הזה מאד קשה להם הם עדיין לא כל כך מעקלים שהם מחוץ לרחם... שאת מניקה אותה עטפי אותה בשמיכה שיהיה לה חם והיא תרדם תוך כדי בהנקה... תנסי את האפשרות הזו אני מקווה שהיא תרדם.. בהצלחה טל

מנהל פורום רפואת ילדים