חשד לסטרפטוקוק לבן 2.3

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

21/04/2024 | 09:53 | מאת: דנה

שלום דר שינהר, בני בן שנתיים ושלושה חודשים. לפני יומיים, ביום שישי, עלה לו החום והוא מתקשה מאד בבליעה עד הימנעות ממאכלים אהובים. כאשר בולע עושה פרצוף ובוכה. כן אוכל מעט ושותה מעט (אין סכנת התייבשות). הבוקר קם ללא חום ובאופן כללי הוא במצב רוח טוב, משחק וחיוני. עדיין כואב לו הגרון אבל אני חושבת שהוא בשיפור מאחר ואין תסמינים נוספים פרט לכאב וקושי בבליעה ולחום שהיה גבוה לחלק מהזמן, אני חושדת בסטרפטוקוק ותוהה האם בגילו חייבים לבצע משטח ולקחת אנטיביוטיקה? השאלה היא האם בכלל חובה לקחת משטח אם מצבו ישתפר ויעברו הסימפטומים רק בשל הסכנות שבקדחת שגרונית. המון תודה מכל הלב על האפשרות לשאול פה. חג שמח ובשורות טובות

שלום, אם מצבו משתפר והוא ללא חום ניתן להתיחס כמחלה וירלית ללא משטח או טיפול אחר

מנהל פורום רפואת ילדים