תינוק בן חצי שנה צילום חזה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

19/04/2024 | 20:01 | מאת: שלום רב

שלום רב, לאחר חודש חום 37.8-38.2 בערב ספירת דם תקינה , בבדיקה האחרונה, מצאו קצת אדמומיות באחת האוזניים ומאז הבדיקה הוא כל הזמן מכניס את האצבע לאוזן ונמצא באי שקט. בלי קשר נשלחנו לעשות צילום חזה- תקין. 1. אני ממש מודאגת מהקרינה של צילום החזה שעשינו. האם החשש שלי מוצדק? יש השפעה לקרינה על תינוק בן חצי שנה? מה ההשפעה בעצם של הקרינה? 2. את הרנטגן עשתה טכנאית במכון רגיל בקהילה.. כיסו את האגן אך לא את בלוטת התריס. האם זה בסדר? היה צריך רופא ילדים שיהיה נוכח? 2. איך בעצם דווקא אחרי הבדיקה של האוזן הילד החל לגעת באוזן? יכול להיות שנעשה גירוי? שריטה? (הוא בכה וזז). אודה ממש לדעתך. תודה רבה.

שלום, הצילום לא עושה כלום ולהרגע במיידי. אין מקום לרופא ילדים להיות נוכח בצילום והוא בוצע בצורה נכונה וטובה.

מנהל פורום רפואת ילדים