חיסון פוליו חי מוחלש לתינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

28/03/2024 | 12:28 | מאת: תמרה

היי, התינוקת שלי בת 9 חודשים קיבלה חיסון פוליו חי-מוחלש.(באיחור קל) קיבלתי הוראה שצריך לשטוף ידיים לאחר החלפת טיטול, לפני מגע עם אוכל וכו׳ יש לי לצערי הרגל מגונה עוד מהילדות למצוץ אצבע, האם הנגיף המוחלש יכול לעבור אליי בדרך זו? אני נמצאת עם התינוקת 24/7. יש לציין גם שאני נוהגת לפעמים לאכול עם התינוקת יחד כך שאני לפעמים אוכלת עם הרוק שלה. האם זה מסוכן? אוכלת סרטים.. ממתינה לתשובתך.. תודה

28/03/2024 | 12:50 | מאת: תמרה

מוסיפה למשל מקודם האכלתי אותה בננה, נתתי לה עם האצבע שלי, ומה שנשאר לי על האצבע אכלתי אני. כך שהרוק שלה בא במגע עם שלי. מה יקרה לי במידה ואדבק? אני ילידת שנת 96. לא יודעת אם אני מחוסנת או לא.

שלום, קרוב לודאי שאת מחוסנת ואת נמצאת בסיכון נמוך מ מאד.

מנהל פורום רפואת ילדים