פרכוסים בניו בורן?

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

26/03/2024 | 09:32 | מאת: אנונימית

שלום, הבן שלי בן 13 ימים, במהלך הימים האלו היו בערך 2 סיטואציות (פעמיים סה"כ) בהן השמיע קולות ותנועות כמו של יניקה/מציצה ממש חזקים עם הפה, נראה כמו איזה רפלקס מוזר ולא היה קשור לאוכל באותו רגע. זה קרה ל5-10 שניות בערך והפסיק, כך גם ביום הנוסף שזה קרה. פעם אחת גם גלגל עיניים ועשה תנועות עם השפתיים לכמה שניות והפסיק (לרוב הוא מגלגל עיניים בשינה וללא תנועות המציצה שציינתי). מציינת שוב שכל אירוע כזה קרה למספר שניות ולא חזר שוב באותו היום. אני לא בטוחה האם זה תקין ונורא חוששת שזה היה פרכוס חס וחלילה. אשמח לשמוע האם מה שציינתי נשמע כמו פרכוס ואם כן, האם זה יכול לגרום או שייתכן וגרם לבן שלי נזק כלשהו? מה אפשר לעשות?

26/03/2024 | 09:35 | מאת: אנונימית

שואלת כי הבנתי שיש מונח שנקרא Subtle Seizures וחוששת שמדובר בזה. אם כן, האם זה מסוכן לתינוק?

שלום, אני מציע שאם תראי את התופעה שוב מיד תצלמי את זה ותראי לרופא המטפל

28/03/2024 | 14:46 | מאת: אנונימית

אוקיי... ובמידה ולא יקרה שוב, האם יכול להיות שזה גרם נזק כלשהו?

מנהל פורום רפואת ילדים