חום שחוזר באמצע טיפול אנטיביוטי

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

25/02/2024 | 16:55 | מאת: אמא

צהריים טובים! הבן שלי בן 3, ביום שני בערב העלה חום גבוה לאחר מכן החל לפתח שיעול ונזלת. לאחר יומיים (רביעי) התעורר בבוקר בצרחות שכואבת לו האוזן. הלכנו לרופאה, הרופאה ראתה דלקת באוזן הכואבת ונתנה אמוקסיצילין (לא גרים בארץ). יומיים אחרי מתן התרופה הייתה הטבה והחום נעלם. ביום הרביעי (שבת) לטיפול החום חזר. חזרנו לרופאה, החליפה את הטיפול לאוגמנטין, אמרה שהאוזן עדיין קצת דלקתית. הילד מגיב למורידי חום אבל כמעט ולא אוכל וניכר שלא מרגיש טוב. האם יש חשש לזיהום כלשהו? למה החום חוזר פתאום אחרי שהייתה הטבה? אני ממש חוששת שמפספסים משהו. הריאות והגרון נקיים. תודה רבה!

שלום, זה בהחלט אופייני ויתכן והמחלה היא וירלית ולא חיידקית ולכן אין תגובה לאנטיביוטיקה.

מנהל פורום רפואת ילדים