הפרעת התקשרות ריאקטיבית וdsed תינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

23/02/2024 | 20:48 | מאת: אמא

היי דר, תינוקת בת שנה וחצי כמעט מתפתחת בסדר גמור, הולכת מגיל 11 חודשים, מברברת, תקשורתית, קשר עין טוב, נכנסתי להריון כשהייתה בת חצי שנה ולא יכלתי להרים אותה על בידיים בחצי השני של ההריון וסבלתי מעייפות קשה מאוד והורמונים, לאחרונה שמתי לב ועכשיו שאני מסתכלת אחורה שהיא לא חוותה חרדת זרים של ממש, לאחרונה התחילה לגשת לאנשים ברחוב ולבקש שירימו אותה, לחבק אנשים זרים כמו מזכירה רפואית, סתם אמהות בגימבורי, בכללי מאז ומתמיד מאוד חייכנית לזרים ולכולם, דווקא בבית בהתחלה חששה מסבא ומאנשים לא מוכרים אבל נפתחה מאוד מהר, מחייכית ומנסה לתקשר גם עם אנשים באוטובוס וכל מי שנותן תשומת לב, מבינה כל מה שאומרים לה כמעט ומבצעת פעולות כשמבקשים, מה הסיכוי שעקב טראומה כלשהי שאנחנו לא מודעים אליה או מס פעמים שבכתה במיטה ולא זכתה למענה יתפתח אצלה הפרעה כזו? הבנתי שזה לא תקין תינוקת שלא חוששת מזרים בכלל, אני שמה לב שתינוקות אחרים בגילה ומסביב ממש לא חברותיים כמוה, גם עם תינוקות היא חברותית יחסית, מתקרבת מחבקת אבל גם לאחרונה התחילה לתת כאפות בלי סיבה.. גם להורים וגם לילדים אחרים...לאן לדעתך כדאי לפנות? האם יש צורך בהתפתחות הילד? כל מי שרואה אותה מאז ומתמיד מוקסם כולל הרופאים שלה.. אבל אני התחלתי לחשוש כשלאחרונה אישה זרה הייתה מאוד מובכת מהחיבוק שהיא זכתה לו משום מקום במשחקיה, יתכן שיש לה בעיית התקשרות איתי עקב ההריון?

שלום, אני דוקא רואה את זה כתינוקת שיש לה ביטחון עצמי ולא מפחדת וזה בהחלט בסדר. לא כולם מראים חרדת זרים ויש תינוקות רבים שניגשים לזרים ללא כל פחד במיוחד תלוי באופי שלהם. לא צריך לגשת לברור או טיפול

מנהל פורום רפואת ילדים