פטכיות לתינוקת בת שנה ו4 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

21/02/2024 | 09:15 | מאת: אמא

היי דר, בעבר עברנו בירור מעקב ספירות דם עקב פטכיות שהופיעו ונעלמו בכל הגוף ברמה קלה ) פה ושם( מלבד נויטרופניה לא נמצא כלום... כעת עברה כבר חצי שנה ועדיין מופיעות לילדה פטכיות על הלחיים ועל המצח מידי פעם , מופיע ונעלם אחרי כמה ימים , הפטכיות בודדות ולא ברמה של פריחה של ממש, התינוקת לפעמים צועקת או בוכה כמו כל הילדים, האם יכול להיות שהפטכיות נוצרות מלחץ שכזה ולא ממשהו רציני יותר? יתכן שיופיעו פטכיות נגיד אפ תינוק שוכב על הלחי ונוצר לחץ? כל המידע שיש באינטרנט הולך על האפשרויות הגרועות ביותר והרופאת ילדים שלנו אינה יודעת למה זה חוזר להופיע, מה דעתך הכי נכון לעשות כדי לשלול כל חשש?

שלום, בהינתן שרופאת הילדים לא יודעת מה לעשות רצוי להתייעץ עם המטולוג ילדים

מנהל פורום רפואת ילדים