עזרה בבקשההההה.. הורים מיואשים מאוד !

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

09/01/2024 | 09:15 | מאת: לי

היי הבת שלי בת שנה וחודשיים ומשהיא נולדה קשה לה להירדם ועד שהיא כבר נרדמת, היא מתעוררת בערך כל 20 דקות. הנקתי אותה מגיל לידה והפסקתי בפתאומיות, לצערי, בתאריך 31.12.23, עקב תרופה שנאלצתי לקחת, שאסורה בהנקה. מאז הלילות החמירו ונהיה בלתי אפשרי להרדים אותה.. היא מתעוררת בסביבות 2 "סופית" ושום דבר לא מחזיר אותה לישון. אנחנו מנסים הכל: נדנוד בעגלה עם שיר סיבוב בחוץ ידיים מביאים לה לשתות מים מציעים אוכל ומה לא כשהיא כבר נרדמת איכשהו אחרי שעות ארוכות, היא לא ישנה רצוף. כלומר, בשביל שתישן שעה, אנחנו "עובדים" 3 שעות לפחות. התייעצנו עם מרפאת שינה ונאמר לנו שזו הפרעת שינה התנהגותית ובכל אופן, למען הסר ספק, הפנו אותנו למעבדת שינה, שהתור אליה רק ביוני. הוצע לנו לעשות את שיטת ה5 דקות. לשים אותה במיטה ולהיכנס כל 5 דקות להרגיע אותה. ניסינו, למרות שאני חושבת שזו שיטה אכזרית מאוד. עשינו את זה לילה אחד ובסופו של דבר, אחרי בכי קורע לב, היא נרדמה - בישיבה! עצובה, מיואשת ומתוסכלת.... לא ככה אני רוצה שהילדה שלי תירדם ומבחינתי השיטה הזו לא באה בחשבון. רציתי להתייעץ מה כן ניתן לעשות עם התופעה החריגה הזו ואיך אפשר ללמד אותה להירדם בלי לענות אותה? אשמח ממש לכל ייעוץ תודה!

שלום, זאת אכן בעיית שינה התנהגותית ושיטת ה5 דקות אינה אכזרית כפי שזה נראה לכם. אתם יכולים להיעזר גם בסירופ טריכלונם שמעודד שינה

מנהל פורום רפואת ילדים