שיעול כרוני שמופיע רק בלילה טבהשכמה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

29/12/2023 | 21:24 | מאת: עדי

שלום. הבן שלי בן 8 ומזה שנה כבר יש לו שיעול שמופיע רק בלילה ובהשכמה. במהלך היום איננו משתעל כלל. הוא גם לא ככ מנוזל אולי ממש קצת. היינו מספר פעמים לאורך השנה אצל רופא המשפחה שטען שזה חסר חשיבות..אך זה מטריד אותי. אשמח לעצתך האם זה דורש בירור נוסף מעמיק ואיזה? יש לציין שמלבד זה הוא בריא וחיוני. אנצל את הפורום לשאלה נוספת. הוא מאד רזה.. בשנותיו הראשונות עד גיל 6 לערך היה ממוצע ובשנתיים האחרונות רזה. הוא אוכל טוב אך מוציא הרבה אנרגיה. גובה 132 משקל 23 קג. המשקל יחסית יציב לאורך השנה האחרונה.. לא עלה ולא ירד למרות שגדל וגובה. תודה לך

שלום, בהחלט יתכן ויש לו נזלת שיורדת לו מאחורי האף וגורמת לשיעול בזמן שכיבה ובבוקר זה מצטבר ואז הוא משתעל. יתכן ומדובר במשהו אלרגי, גם זאת אפשרות. לגבי המשקל ניתן לברר דרך דיאטנית בקופת בחולים אם ניתן לשפר משהו בתזונה שלו.

מנהל פורום רפואת ילדים