כאבים ברגלים, תוצאות alk phosphat גבוה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

05/11/2023 | 21:41 | מאת: אמא

שלום, בתי בת 5 מתלוננת מזה כשבוע על כאבי בגב כפות שתי הרגליים. התלונה על הכאב מופיעה אך ורק כשהיא נשכבת בערב לפני השינה. הכאב חולף כשהיא נרדמת ולא חוזר כלל במשך היום. במשך היום היא הולכת רגיל, רצה, משחקת ולא מתלוננת. רופאת הילדים שלחה אותה לבדיקת דם מקיפה, צילום כף רגל ו-us. בבדיקות הדם היו 4 ערכים שמאד הדאיגו אותי : כולסטרול גבוה, גלוקוז נמוך (68) ו- alk phosphat גבוה - 432. יתר הערכים תקינים. אני בעיקר דואגת מהערך האחרון. צילום כף הרגל ואולטרסאונד טרם בוצעו. על מה החריגות יכולות להעיד? אני מאד מודאגת

שלום, הערך שמדאיג אותך הוא גבוה בגלל שהיא ילדה ויש גדילה של העצמות וזה תקין לגילה.

מנהל פורום רפואת ילדים