רגליים וידיים קצרות משאר הגוף ועמוש

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

04/11/2023 | 19:20 | מאת: הלה

שלום רב בעלי בן 30 ויש לו רגליים וידיים קצרות מולד וגם ל2 האחים שלו יש את אותו המצב והוא נראה לעין גם במכנסיים וחולצות נולדה לי בת שאיתה לא נראתה בעיה ונולד לי עכשיו בן שאצלו אני רואה את המבנה הקצר ברגליים ובידיים משמעותית!! הוא בן 6 חודשים ואני מלבישה אותו בגדים לגיל שנתיים שלוש בכל רוחב העמוד השדרה כשאני שמה לו חולצות עם שרוול ומכנסיים זה ענקי עליו מאוד!! וגם העצמות הקצרות נראות לעין מאוד! אצל בעלי העמוד השדרה ארוך משאר הגוף ולכן בגובה שלו הוא לא נמוך 1.75 וגם אצל התינוק העמוד השדרה ארוך מאוד בעלי עם בעיות קורדינציה קשות וזה מפריע לו בכל שלב בחיים השאלה שלי האם יש שם או אבחנה למצב הזה? והאם יש איזשהו דרך לגרום לעצמות להיות כמו כל שאר הגוף בצורה תקינה או שזה בעיות גדילה ויש פיתרון? חוסר של משהו בגוף?

שלום, כנראה שזאת בעיה גנטית ואני מציע לכם לגשת לבירור גנטי מקיף שימצא את הסיבה לתופעה שכנראה היא גנטית.

מנהל פורום רפואת ילדים