עצירות ממושכת לילדה בת 4.5

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

01/11/2023 | 14:59 | מאת: גיא

שלום רב, ביתנו בת 4.5. החל מגיל של כחצי שנה בזמן החלפת סימילאק לשלב 2 החלה עצירות קשה. מאז ועד היום (כ-4 שנים), ובהוראת רופא גסטרו ילדים לוקחת נורמלקס במינון יחסית נמוך (סביב 3 מ"ג). שאלתנו: האם סביר לקחת תקופה כה ארוכה את התכשיר? אם בכל זאת עליה להמשיך ולקחת תכשיר, האם עדיף נורמלקס או סיבים (למשל בנפייבר)? האם יתכן שמוצרי חלב גורמים לעצירות והאם כדאי לנסות להפסיקם? מודה מראש!

שלום, המינון הזה של 3 גר' כמעט ואינו משמעותי בשבילה ואתם יכולים לנסות ולהפסיק. מוצרי חלב לרוב גורמים ליציאות רכות ולא לעצירות.

06/11/2023 | 13:39 | מאת: גיא

תודה

מנהל פורום רפואת ילדים