אימפיטיגו לתינוקת בת 1.2

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

24/10/2023 | 23:16 | מאת: ליאת

הי, לבתי בת ה1.2 שתהיה בריאה יש אימפיטיגו. קיבלה מהרופא צפוויט לשבוע. תחילה אמר לנו 3 פעמים ביום אולם ששאלנו אם ניתן גם פעמיים הוא חילק לנו ואמר לתת לה פעמיים ביום 5 סיסי ליום (כי חוזרת לגן ובעיתי לתת צהריים). האם זה תקין? או שמא חשוב להוציאה מהגן במיוחד כל השבוע כדי לתת 3 פעמים בכל זאת (אציין כי היא כבר קיבלה אתמול והיום את המינון של שתי המנות במקום 3, כלומר אם זה דחוף להחליף ל3 פעמים ביום האם אין זה מסוכן שפתאום מחליפים לה אחרי 3 ימי טיפול מפעמיים ל3 ביןם? אמר לנו כי אם זה 3 פעמים זה 3.5 סיסי כל פעם(. בנוסף אחרי שתי מנות היציאות שלה הפכו רכות. הגיוני? תודה רבה ושנדע ימיפ שקטים

שלום, בהחלט ניתן לתת גם פעמים ביום את המינון המתאים. היציאות הרכות בגלל הרס של חידקים טובים במעי ולכן שעה לאחר מתן האנטיביוטיקה יש לתת פרוביוטיקה.

מנהל פורום רפואת ילדים