נוזל בכמות לא גדולה באגן הקטן

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

18/10/2023 | 14:33 | מאת: לי

שלום דוקטור בני בן שבע וחצי. בשל שתי אפיזודות אתמול של כאבי בטן חזקים בצד שמאל/מותן שמאל ( לפי מה שהראה לנו ולרופאה) בוצע היום אולטרסאונד בטן עליונה תחתונה ושלפוחית שתן. סבירות גבוהה שמדובר בעצירות והחל טיפול בנורמלקס, הרופאה רצתה לוודא שהמקור איננו משהו אחר. הכל יצא תקין לחלוטין מלבד משפט בסוף שהבהיל אותי- נצפה נוזל בכמות לא רבה באגן הקטן. מה המשמעות? אשמח להכוונה / דעתך המקצועית עד שהרופאה תעבוד. תודה רבה.

שלום,, זה ממש לא מבהיל כי זה מצב נורמלי. לכולנו יש נוזל מועט בבטן שנמצא בכל הבטן כחלק מנוזל הסיכה של המעיים.

מנהל פורום רפואת ילדים