כדוריות דם נמוכות בבדיקת דם של בן שמונה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

10/10/2023 | 19:17 | מאת: לי

שלום דוקטור. בני כמעט בן שמונה. לפני חודשיים עשה בדיקות דם בשל נטיה לעצירות וחשש לצליאק (שנשלל). מה שהיה לא תקין זה ערכים נמוכים של כדוריות לבנות במספר פרמטרים. היום, חודשיים אחרי, חזרנו על בדיקת דם. ושוב לא תקין - Wbc-3.8 (לפני חודשיים 4.2) Neut- 38 (לפני חודשיים 31.8) Lym - 36.9( לפני חודשיים 45.6) Mono - 10.9 (לפני חודשיים 11.9) Eos- 9.1 (לפני חודשיים 9.3) Baso - 0.9(נשאר אותו דבר) Luc- 4.9 (לפני חודשיים היה 0)!!! Neut abs.-1.4(לפני חודשיים1.3) Lymp abs.-1.4 (לפני חודשיים 1.9) מה דעתך? האם נדרש ברור אצל המטולוג? או ברור אחר? מודאגת מאוד. תודה רבה.

שלום, אין כל סיבה לדאגה וזה בהחלט בסדר בנוכחות ילד בריא שמרגיש בטוב.

מנהל פורום רפואת ילדים