בדיקת צהבת גיל חודשיים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

09/10/2023 | 22:14 | מאת: רותי

היי ד"ר תינוקת בת חודשיים (יונקת. סוג דם של האמא b+ סוג דם ילדה ab+) 3 ימים לאחר הלידה התחילה הצהבת. כרגע 9.10 בדיקות צהבת וכבד -בדיקה חוזרת בפעם השניה בהפרש של שבועיים Bilirubin Conjugated עלה מ0.6 ל0.9 הבילירובין טוטל ירד מ6.3 ל4.5 והתוצאה Bilirubin unConjugated ירדה מ5.7 ל3.6 הalkp alkaline היה פעם קודמת 382 ועלה ל414 הalt עלה ב2 מ63 ל65 והast גם ב2 מ84 ל86 בבקשה אשמח למענה מה זה אומר למה למרןת שאחד הבילירובין יורד , הבילירובין הישיר עלה? מה זה אומר בקשר לכבד? אני מאוד דואגת . רוצה לציין בנוסף שכשנולדה גילו חיידק gbs וטופלה 10 ימים באמפיצלין ובבדיקה חוזרת ראו שהחיידק נעלם.

שלום, זה נשמע סביר לחלוטין ואין כל בעיה. זה יסתדר. תינוקות על הנקה הצהבת יורדת באיטיות

10/10/2023 | 21:56 | מאת: רותי

תודה ד"ר . האם אתה חושב שכדאי להפסיק את ההנקה ליום יומיים/תקופה ולנסות לתת תמ"ל על מנת שזה ירד?

מנהל פורום רפואת ילדים