צליעה בבן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

03/10/2023 | 13:46 | מאת: עדי

שלום ד"ר, הבן שלי בן שנה וחצי החל לצלוע לסירוגין אתמול בשעות הגן. אני לא ראיתי את הצליעה וכשהגעתי היא חלפה, גם היום התקשרו לדווח שהוא צולע בחצי שעה האחרונה ושנראה שזה מלווה בכאב כי הוא מתלונן, איננו מוכן לדרוך על הרגל ומתיישב. בבדיקת רופאת הילדים הוא הלך כרגיל והיה נראה חיוני. ללא חום. לאחרונה מחלים מאמפיטיגו ( אם זה רלוונטי) אני נשארתי מודאגת. מדוע הוא צולע? אני חוששת ממשהו מסוכן. תודה מראש

שלום, צליעה לסירוגין לרוב אינה מדאיגה. אם התופעה לא תיעלם תוך ימים בודדים גשו לבדיקה של אורטופד מומחה לילדים.

11/10/2023 | 08:44 | מאת: עדי

שלום ד"ר, תודה על המענה. הבן שלי טופל חמישה ימים בנורופן 3 פעמים ביום עדיין צולע. נבדק במיון, בדיקות דם, רנטגן ואולטרסאונד חזרו תקינות. האורתופד אמר שזה ויראלי ויעבור אבל אני עדיין חוששת. עברו כבר 8 ימים מאז החל לצלוע.

מנהל פורום רפואת ילדים