אימפטיגו.

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

02/10/2023 | 05:00 | מאת: לי

היי , הבן שלי בן 5.5 נדבק מאחיו באימפטיגו. יש לו מספר נגעים בגוף אבל המרכזי הוא בברך שבעצם שם יש 2 נגעים גדולים יחסית . הוא לא טופל עד כה והיום אובחן. יש לו בלוטת לימפה מוגדלת ומורגשת ממש במפשעה בצד עם האימפטיגו בברך , נלחצתי מאוד ונסענו למיון ששם עשו לו ספירת דם שיצאה תקינה וצילום חזה שיצא תקין. אני עדיין מודאגת שמא לא מיצו איתו את הבירור עבור הבלוטת לימפה. האם עלי לפנות לרופא נוסף לבדיקת בלוטת הלימפה? האם אימפטיגו יכול לגרום להגדלה של בלוטות לימפה במפשעה? אני ממש לא רגועה וזה מדיר שינה מעייני! אשמח לעזרה תודה רבה ..

02/10/2023 | 21:17 | מאת: לי

סליחה , רוצה להוסיף ולציין שבלוטות הלימפה הם משני צידי המפשעה. הרופאה טוענת שאין עוד בלוטות מוגדלות בגוף.

שלום, להרגע במיידי הגדלת הבלוטות בהחלט בגלל האימפטיגו והיא נורמלית לחלוטין. זה יחלוף עם ההחלמה. אין צורך בבדיקות נוספות.

מנהל פורום רפואת ילדים