שיעול ממושך ותוצאות צילום חזה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

20/09/2023 | 10:04 | מאת: אמא מודאגת

בני בן 3 משתעל תקופה של חודשיים לסירוגין, יש ימים שהשיעול מופיע בלילה, יש ימים שמופיע ביום ויש ימים שלא מופיע כלל. לפני חודש חלה בקורונה מה שהגביר את השיעול בתקופת המחלה אך לאחר מכן חזר להשתעל מידי פעם. בהמלצת רופא קיבל משאף כחול ומשאף כתום ל5 ימים. במהלך הטיפול במשאפים כניראה נדבק בוירוס קל והיה מנוזל (נזלת צהובה). לאחר הטיפול המשיך להשתעל. כמו כן בצילום חזה הופיע ציור ריאתי מוגבר בבסיס ריאה שמאל וכן צל לב קצת מוגדל. אציין כי בחודש דצמבר 2022 בני היה חולה בדלקת ריאות סמויה ששם ראו תסנין בבסיס ריאה שמאל וטופל באנטיביוטיקה. כלומר, אותו מקום של הציור הריאתי המוגבר שנראה בצילום החזה הנוכחי. מה לדעתך הטיפול הראוי למצב זה? האם אזניל ישפר את המצב? האם יש צורך לראות רופא ריאות לאור הממצא החוזר בצילום? תודה

שלום, לא צריך רופא ראות. רופא הילדים ידע לטפל בזה. לרוב אלה סימנים של מחלה וירלית ואין בזה כל בעיה

מנהל פורום רפואת ילדים