פענוח דופלר אשכים - ילד בן 6

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

12/09/2023 | 09:45 | מאת: אורי

הבן של היה בבדיקה אצל אורולוג כי במבט שלנו היה נראה ששק האשכים הוא "ריק". מלל הבדיקה העלה - בבדיקה - פין תקין. מאטוס במיקום אנטומי אינו מוצר, ללא הפרשות פניליות. סקרוטום ללא אודם חום או בצקת מקומית, אשכים בתעלות דו"צ, ניידים. מנח מרקם תקין. יורדים בקלות לשק. הפנו אותנו לצילום דופלר אשכים שבו צוין לגבי שני האשכים - לא הודגמו בשק האשכים ולא בתעלות - להמשך בירור. רצינו רק להבין את המשמעות? יש לנו תור לרופא מומחה אך מנסים לבדוק במקביל

שלום בגיל הזה עדיין האשכים יכולים לעלות ולרדת בשק האשכים. אם תרצן אשמח לבדוק אותו וקרוב לודאי שאני מהמר שהוא תקין

מנהל פורום רפואת ילדים