מכה בבוהן הגדולה ברגל, עכשיו צולע ומרים את הבנו כשהולך

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

09/09/2023 | 20:19 | מאת: אמא לפעוט

שלום ותודה על העזרה. בני הפעוט (שנתיים) שיחק עם קופסא כבדה כחצי קילו. היא נפלה על בהונו מגובה 15 ס״מ בערך. הוא קיבל מכה ובכה מאוד בכי שהמשיך לסירוגין כשלוש שעות. עכשיו (8 שעות אחרי) האזור אדום אך לא נפוח. ציפורן הבהן שחורה כאילו הולכת ליפול עוד כמה ימים. הילד הולך אבל בצליעה ותוך כדי שהולך מרים את הבהן מהרצפה. אשמח להתייעץ האם יתכן שמדובר בשבר למרות שלא נפוח, חם או כחול ולמרות שהוא הולך על הרגל (אבל לא על הבהן)? ושנית במקרה של שבר האם חובה צילום רנטגן? תודה רבה

שלום, הסבירות לשבר קיימת אך בכל מקרה גם לא עושים הרבה אם זה שבר. הכאבים זה מהמכה. כדי לדעת אם יש שבר צריך כמובן לצלם.

מנהל פורום רפואת ילדים