הרטבות לילה ותחתוני שינה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

02/09/2023 | 19:12 | מאת: ב

שלום ד"ר, הבן שלי יחגוג 3 בסוף החודש בע"ה. כבר כמה חודשים טובים שהוא גמול (בהתחלה הורדנו לו רק ביום, אבל בדרך היה פחד מלעשות קקי בסיר/באסלה, והוא סמך על הטיטול, אז הורדנו לגמרי), עושה יפה קקי ופיפי בסיר/באסלה. לפעמים מפספס פיפי כי עסוק בעניינים אחרים, הבעיה היא בשינה. נדירות הפעמים שהוא קם בהן יבש. לא שותה יותר מדי לפני השינה, לא שותה/אוכל דברים משתנים, עושה פיפי לפני השינה, ניסיתי להעיר בלילה שיעשה בסיר (לפעמים עשה לפעמים לא), ולמרות זאת הוא ממשיך לקום רטוב וספוג מפיפי. לא נראה שזה מפריע לו כי הוא לא מתעורר מזה בלילה, וגם בקושי מתעורר מזה שאנחנו מחליפים לו בגדים באמצע השינה. אין חלילה בעיה בריאותית שאנחנו מודעים אליה. השאלות שלי הן האם יש צורך לעשות בדיקה רפואית כלשהי? אם לא, אם אבחר לשים לו תחתוני שינה זה לא יכול להזיק ולהחזיר אותו אחורה? דואגת בייחוד כי תכף חורף ואני לא רוצה שיהיה רטוב ויתקרר. כל עזרה תתקבל בברכה. תודה.

שלום, אין צורך בבדיקות ויש לשים לו תחתוני שינה. הגמילה בלילה לוקחת מעט יותר זמן

מנהל פורום רפואת ילדים