מצב שכיבה על הבטן = תינוקת 6 שבועות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

16/11/2001 | 16:27 | מאת: טל

שלום, קראתי בספרים שהרופאים ממליצים להשכיב תינוקות מגיל 0 על הבטן אך אני אישית פחדתי בגלל הנושא של מוות בעריסה, כיום הילדה שלי בת 6 שבועות ואני מנסה להשכיב אותה במשך היום על הבטן והיא מסרבת ובוכה שאלתי: האם זה הכרחי בגיל זה שהם ישכבו על הבטן ואם כן איך אוכל לגרום לה אכן להסכים לשכב על הבטן... ברצוני לציין שאני שמה אותה על הבטן היא כן מרימה את הראש במקצת אך קשה לה עדיין לאחוז אותו יציב... אודה לתשובתכם טל

16/11/2001 | 17:44 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

הכוונה היא כמובן להשכבה במשך היום בזמן העירנות, ולא בלילה. בלילה ההמלצה היא להשכבה על הגב לצורך הורדת הסיכון למוות בעריסה. במשך היום ניתן וכדאי להשכיב את התינוקות על בטן, לצורך תרגול שרירי חגורת הכתפיים העליונה והצוואר. התינוקות אינם אוהבים זאת ואין צורך להיות עקשן בעניין. ניתן להשכיב לתקופות קצרות וכשהתינוק מתחיל לבכות, להפוך על הגב ולנסות מאוחר יותר שוב.

מנהל פורום רפואת ילדים