אבחון פסיכולוגי או נוירולוגי לילד בן 10

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

17/08/2023 | 16:15 | מאת: דגנית

שלום, בני בן 9.5 לערך. הוא חכם מאוד (גאון מחשבים) קולט שפה (אנגלית) בצורה מהירה. מדבר בשפה גבוהה וכו'. הבעיה שהוא סובל מהתקפי זעם, הוא יכול להכות (את ההורים ואת האחיות), ללכת להביא חפץ (כלי נשק) להכות איתו וכל זאת תחת התקפי זעם, פאניקה והיסטריה תוך כדי צרחות איימים. (בעבר היו שכנים שהיו מזמינים משטרה, תודה לאל עברתי עיר והכל מושלם כאן מהבחינה הזו). לרוב הילד שקט, כשהוא במחשב. לעתים רוצה ממתקים או שאקנה לו משהו ודורש את זה כאן ועכשיו. ממש מכניס את עצמו להיסטריה ודורש מיד שאצא מהבית ואקנה לו. כל פעם זה משהו אחר. אם כי בעניין הזה יש שיפור והבנה שלו את המציאות אך באלימות ובצרחות אין שיפור. בבית הספר הוא בסדר גמור (נופת צופים ממש) חוש הומור, שיח עם חברים וכו'. בעלי לוחץ עלי שאקח אותו ל"אבחון פסיכודיאגנוסטי" אבל יש לי תחושה שבעלי מתבלבל במושגים ואולי מתכון לנוירופסיכולוגי (?). חשובה לי הפרטיות של הילד ולא "להכתים" לו תיק רפואי. יכולה פרטי. אבל לאן? פסיכיאטר? מכון אבחון? יש הרבה. אודה להכוונה ראשונית לפחות. תודה.

שלום, הילד זקוק לייעוץ פסיכולוגי רגיל ע"י מישהו שמתמחה בילדים. יש לו בעיה בגבולות וסף תסכול נמוך וניתן לטפל בזה. ממליץ לכם מטפל בשם שחר ברשף שיכול לעזור לו עם ניסיון גדול בילדים.

מנהל פורום רפואת ילדים