עצירות ונורמלקס- ילד בן 3.5

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

17/08/2023 | 12:32 | מאת: אלה

בן 3.4 סובל מיציאות קשות שהחלו לסירוגין כבר בגיל 7 חודשים שהחל לאכול מוצקים. מעל שנה וחצי שיש קושי לעשות קקי (אין קשר לגמילה מטיטול) עקב יציאות כואבות שגרמו לו להתאפק ולפחד והחמירו את המצב. בהמלצת רופא המשפחה טופל בהתחלה בנרות גליצרין שעזרו אך גרמו להרבה טראומה מצד הילד. בשלב מסוים הנרות גם לא עזרו, הוא היה מצליח להתאפק גם עם נר ואפילו עם חוקנים קטנים. כרגע התחיל טיפול רגשי ומטופל עם נורמלקס קבוע כבר מעל ל4 חודשים, למרות זאת לא עשה יציאה תקינה כבר שבועיים. יש לו מעט צואה בתחתון בכל שעה ביום, מתלונן הרבה על קקי שמרגיש שיוצא לו אבל ממשיך להתאפק בטענה שפוחד וסובל המון. רופאת ילדים המליצה על נורמלקס במינון גבוה על מנת לעזור לו להתרוקן כי נאמר שעלולות להיות צואה שהתקשתה, אך אמרה שצריך להתייעץ עם רופא גסטרו ילדים לגבי מינון מומלץ. התורים רחוקים מאוד והילד סובל, מה כדאי לעשות?

שלום, אפשר להגיע למינון של נורמלקס עד 17 גרם. זה אכן עצירות התנהגותית והטיפול חייב להיות משולב פסיכולוגי ותרופתי

מנהל פורום רפואת ילדים