גמילה שנהייתה סיוט אחד גדול

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

08/08/2023 | 15:48 | מאת: מאוד מודאגת

שלום, יש לי ילד בן שנתיים וחצי שרצה להגמל מהחיתולים. מפחד מהקקי שלו. עושה רק בתנאים סמוימים, מאוד מתאמץ, מילד שעשה כל פעם שיש לו בלי בעיות בטן הוא הפך להיות לאובססיבי סביב הבטן והקקי. לפעמים יש לו קקי אבל הוא מחזיק ולא מוציא ומוציא רק בערב בשקט בחדר שלו. מחזיק גזים. לפעמים בסוף ארוחה בברור יש לו קקי (אומר שכואב בבטן ובטוסיק) אבל לא הולך לעשות קקי ומחזיק עד הערב, לפעמים גם עד הבוקר. אני כמובן שחררתי מנושא הגמילה ונותנת לו לבחור איך ומתי לעשות אבל הנושא הזה לא מרפה ממנו והקקי והבטן שלו נהיו נושא מרכזי בבית. איך אני מחזירה את המצב לקדמותו? שיעשה קקי איפה שבא לו ומתי שבא לו. נמאס לי ממש מההתנהלות סביב הקקי ואפילו פוק הוא מפחד לשחרר.

שלום, להחזיר לו את הטיטול ולהפסיק להתייחס לנושא. ניתן לעזור עם נורמלקס באבקה לשתייה, זה ירכך את הצואה והוא לא יוכל למנוע אותה. הוא צעיר מדי לגמילה

מנהל פורום רפואת ילדים