נויטרופניה לתינוקת בת 9 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

07/08/2023 | 21:06 | מאת: אמא חרדה

שלום דר, אני פונה אליך מאוד מודאגת ולא יודעת מה לחשוב, בגיל 7 חודשים עקב יום אחד של חום לא גבוה 37.9 אצל תינוקת שלי בספירת דם נמצא כמות נמוכה של נויטרופילים 540 במס, אחרי יומיים עלה ל900 ואחרי שבוע בערך עלה ל1400 שם נגמר הבירור כי נאמר שכנראה זה ויראלי, בספירת דם של 9 חודשים לבדיקת ברזל באופן מפתיע נמצא שוב כמות של 900 יתר הספירה תקינה ,והופננו ליעוץ המוטולוג שביקש בדיקות של משטח פריפרי וספירה מחודשת עם רטיקולוציטים אמרו לחכות קצת ושזה לא דחוף... אני בהתמוטטות קראתי באינטרנט שירידה בנויטרופילים יכול להעיד על לוקמיה ומחלות דם קשות...דר אין לנו במשפחה משהו כזה לאף אחד, אני נורא חוששת, האם נויטרופניה לא מסוכנת היא נפוצה? מחפשת את חוות דעתך בנושא...תודה מראש

שלום, להרגע במיידי !!! אין כאן שום דבר מדאיג ואין לה לויקמיה. בכל רגע נתון יש עלייה או ירידה של הנויטרופילים בהתאם לצרכי מערכת החיסון

מנהל פורום רפואת ילדים