ילד בן שנתיים שלפעמים מתלונן על הבטן

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

06/08/2023 | 12:49 | מאת: אמא

שבוע טוב דר׳, הבן שלי בן 2.6. התחלנו תהליך גמילה מיוזמתו (ביקש לקנות תחתונים כמו של אחותו כשהיינו בחנות). מצליח עם פיפי כמעט תמיד אבל קקי זה סיפור אחר. הצליח פעם אחת בשירותים ואז נבהל והתחיל להתאפק. הסברתי לו שזה בסדר ושהוא יכול לעשות קקי בטיטול, העיקר שלא יתאפק אבל מילד שהיה עושה קקי 3 פעמים ביום הוא עבר לפעם ביום במקרה הטוב ופעם ביומיים במקרה הרע. לפעמים קם בבוקר אחרי שיום לפני אכל המון ולא עושה. ואז מתלונן שכואב לו בבטן לכמה שניות ושוכח. האם יש משמעות לכאב בטן הזה?

06/08/2023 | 12:51 | מאת: אמא

שכחתי לציין שלפני שהתחיל להגמל לא היו בעיות בטן אז אני מקשרת את זה להתאפקות.

שלום, אין משמעות לכאבי הבטן האלה וזה נובע מחוסר מתן צואה

מנהל פורום רפואת ילדים