זמן דגירה סטרפטוקוק

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

23/07/2023 | 19:47 | מאת: עדי

שלום. ביום חמישי אחר הצהריים , חבר של הבן שלי היה אצלנו..הוא היה מנוזל התעטש הרבה בקרבת הילדים שלי ורסיסי רוק בודאות נגעו בילדים שלי. היום, יום ראשון, (חלפו שלושה ימים מאז) לחבר עלה החום ומשטח גרון חיובי לסטרפטוקוק. אני מאד חוששת שהילדים שלי נדבקו מה סמן הדגירה לסטרפטוקוק? בנוסף שני הילדים שלי רגישים לפנצילין.. במידה וחלילה נדבקו. האם העובדה שלא יוכלו לקבל מוקסיפן שנחשב כיעיל ביותר עבור סטרפטוקוק יכולה להיות בעייתית? האם אזניל היא תרופה מספיק חזקה להתגבר על סטרפטוקוק? תודה לך

שלום, בכלל לא בטוח שידבקו וזמן הדגירה הוא מספר ימים. אזניל בהחלט מספק

מנהל פורום רפואת ילדים