האם עולה מספיק במשקל?

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

04/07/2023 | 21:35 | מאת: אמא

בני בן חודשיים בדיוק, שוקל היום 4.850- אחוזון 12 בגיל חודש שקל 3.940- אחוזון 12, נולד במשקל 3.385- אחוזון 50. אוכל נוטרילון ar מגיל 3 ימים בעקבות רפלוקס גלוי שאובחן כבר בבית החולים. לאחר שהשתחררנו מבית החולים ירד ירידה דרסטית במשקל ובגיל 6 ימים שקל 3.120 כניראה מאחר ולא האכלתי אותו מספיק, היה ישן המון (עדיין אוהב לישון) ולא הערתי אותו להאכלות כל 3 שעות. כמובן שלאחר הירידה הזו הייתי יותר עם יד על הדופק והערתי אותו על מנת להאכיל אותו. כיום אוכל בין 120 ל150 בכל האכלה כ5-6 בקבוקים ביום. האם העליה במשקל תקינה? הוא כרגע שומר על האחוזון שלו אך האחוזון שבו נולד היה הרבה יותר גבוה. אציין כי יכול לישון שנת לילה רצופה של כ8 שעות אך אני מעירה אותו לבקבוק, משתדלת לא יותר מ6 שעות רצופות ללא אוכל. האם ההתנהלות תקינה? האם גם בלילה כדאי לשמור על מרווחים קטנים יותר של האכלות? כמו כן מדובר בתינוק נינוח, רגוע, חייכן, מרים ראש יפה ומלמל כנדרש. בטיפת חלב האחות חושבת שהמצב תקין מאחר ושומר על האחוזון שלו

שלום, ההתנהלות שלו תקינה אך הוא לא עולה בגלל הרפלוקס שמפחית לו את התיאבון.

05/07/2023 | 14:04 | מאת: אמא

תודה על תשובתך. אבל כמויות האוכל שאוכל הן תקינות למשקלו ואפילו גבוהות יותר..

מנהל פורום רפואת ילדים