הזעות לילה בילדים וסרטן

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

02/07/2023 | 21:47 | מאת: נגה

שלום. בני ב7 וחצי.. ושמתי לב שבשנה האחרונה הוא מזיע בלילות גם בחורף וגם בקיץ.. החדר נעים.. בקיץ ממוזג ובחורף לא מחומם. הוא מזיע עד כדי כך שנאלצים לפעמים להחליף לו חולצה כי היא ספוגה מזיעה..ההזעה קורית בעיקר בשעות הראשונות לשינה. במהלך היום ילד חיוני למדי. ברקע תלסמיה מינור ואנמיה. בוא כן רזה לגילו (אחוזון 20% לפי שקילה של כיתה א) . לעיתים מתלונן על כאבי ראש (פעם בכמה שבועות). האם תסמיני ההזעה דורשים בירור לשלילת סרטן חלילה? שהרי הזעת לילה מוגברת היא אחד מהתסמינים. שאלה נוספת- מהם התסמינים המחשידים בילדים למחלות לימפומה, לוקמיה וכו? תודה רבה.

שלום, לרןוב הזעות של לויקמיה הם לפנות בוקר ולא בתחילת שינה. קל מאד לברר את העניין בבדיקת דם.

04/07/2023 | 12:19 | מאת: נגה

תודה- אילו בדיקות דם מזהות את זה? ספירה ןוכימיה רגילות?

מנהל פורום רפואת ילדים