חיסיון בקסרו מבולבלת לחלוטין

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

07/06/2023 | 17:15 | מאת: אור

שלום ד״ר, אבקש להתייעץ בנוגע לחיסון בקסרו כי לצערי במרפאה שלנו נדמה שאין להם מושג. יש לי תינוקת בת חמישה חודשים. ניגשתי למרפאה היום לחסן אותה בחיסון בקסרו. נמסר לי ע״י הרופא שזה נדרש אישור מוקד. עכשיו אני רואה שהמרשם שהוא הכין לי הוא של חיסון מנקטרה שמגן מפני זנים a,c,y,w-135 בעוד שלפני מה שאני קוראת באינטרנט בקסרו זה בכלל זן b. האם מדובר בחיסון אחר? אמרתי לרופא מפורשות שאני רוצה לחסן בחיסון נגד דלקת קרום המוח שאינו ניתן בטיפת חלב. ממש מבולבלת כבר. נותנים שני חיסונים? אחד לזנים שציינתי ואחד ל-b בנפרד? בבקשה עשה לי סדר

07/06/2023 | 18:15 | מאת: אור

המשך- אני מבינה שיש שני סוגים של חיסונים נגד מחלות שנגמרות מנגיף מנינבוקוק השאלה מתי נותנים כל אחד מהחיסונים? ולמה לדעתך הרופא רשם לי מרשם רק למנקטרה (באיטרנט מופיע שזה בכלל ניתן מגיל 9 חודשים בעוד שבסקרו ניתן בגיל חןדשיים) ממש יכול להיות שהוא התבלבל וכמעט נתתי לתינוקת שלי חיסון שלא מותאם לשלב?? בבקשה אודה למענה שלך כל יום שעובר והיא לא מחוסנת זה מסוכן מבקשת שתעשה לי סדר בין שני החיסונים האלה. האם נותנים את שניהם ובאיזה מועד?

שלום, אני מציע לך להתייעץ עם מומחה למחלות זיהומיות בילדים שיעשה לך סדר בנושא

מנהל פורום רפואת ילדים