עלייה במשקל.

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

07/06/2023 | 13:35 | מאת: ליאור

ביתי בת 18 עוד חודשיים. בריאה בד"כ. לפני שבוע סבלה ממחלת חום של יממה אחת. היא איבדה את התיאבון לכמה ימים שבמהלכם ירדה 3 קילוגרמים ממשקלה. היא (ואני) נלחצנו מאוד. אחרי כמה ימים חזר לה לאט לאט התיאבון והיא אכלה טיפה יותר מבדרך כלל כדי להחזיר את הקילוגרמים שירדו. בהתחלה עלתה 100 גרם ליום. נשקלה בכל בוקר ללא בגדים ואחרי שעשתה צרכים ,לפני אוכל או שתייה .פתאום מאתמול להיום עלתה בקילו שלם (בתוך יממה אחת) . זה תקין? נראה לי קצת מפחיד לעלות קילו שלם ביממה מה דעתך?

שלום, אין משמעות לשקילה כל יום כיון שיכולים להיות שינוים של קילו בהתאם לשתן או צואה וכו'. צריך להסתכל על מגמה שבועית כלומר להשקל פעם בשבוע ואז לראות מגמה של עלייה או ירידה במשקל.

מנהל פורום רפואת ילדים