תינוקת בת 6 שבועות- שאלה - ויטמינים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

16/11/2001 | 16:24 | מאת: דניאל

שלום, יש לי בת בת 7 שבועות ואני מניקה אותה ללא שום תוספות , היא שוקלת 4.7 ק"ג הרופא המקומי כאן בטיוואן המליץ שאתחיל לתת לה ויטמינים מסוג: "poly-visol" - המכיל גם ברזל... בטיוואן אין להשיג את הויטמינים שציינתי המכילים גם ברזל אלא ישנם אותם ויטמינים אך ללא תוספת של ברזל אך אותה חברה... שאלתי היא: האם זה חיוני שאתן לה רק את הויטמינים המכילים גם ברזל או שאני יכולה לתת לה אותם ויטמינים - ללא ברזל... ברצוני לציין שהרופא ציין שרצוי שאתן לה בתוספת ברזל כי אני מניקה אותה והיא אינה אוכלת "סימילאק או תחליבי אם".. האם לדעתך המשקל שלה נכון לגיל שלה , האורך שלה הוא 56 ס"מ היא נולדה 3.3 ק"ג אודה לתשובתכם המהירה כי אני אמורה להתחיל לתת לה את הויטמינים מיידית.. תודה טל

16/11/2001 | 17:29 | מאת: מאירה

היי טל ומזל טוב אני לא רופאה אבל גם ביתי בת 7 שבועות . ושוקלת 4.7 והיא נולדה 3.55 . אז את יכולה להיות רגועה. כי בטיפת חלב אמרו לי שזה בסדר. וחוץ מזה עם היא עולה במשקל מה אכפת לך מה יגידו. בקשר לברזל בארץ נותניםA+D בלי ברזל. בגיל הזה ורק בגיל 4 חודשים מתחילים ברזל. זה עיניין של השקפה . משמועות אמרו לי שברזל עושה קשיים במעיים. אבל אם את רוצה את יכולה לנסות. לא ילך לא צריך. נ.ב גם אני רק מיניקה והיא יכולה לקבל ברזל דרכך....... כלומר טלי את כדורי ברזל והיא תקבל זאת בהנקה. וגם התזונה חשובה. נ.ב+. אפשר לשלוח לך מהארץ את התכשיר זה רק עניין של כסף. אז אני מקווה שתסתדרי . הרבה בריאות מאירה

16/11/2001 | 17:39 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

אין כל צורך לתת וויטמינים לילדים באוםן שגרתי בכל גיל. התוספות היחידות ההכרחיות הן מתן ברזל החל מגיל 4- 6 חדשים בתינוקות יונקים שכן החל מגיל זה הנקה בלבד איננה מספקת את תצרוכת הברזל של התינוק (בניגוד למה ציינה כאן המגיבה, אין קשר בין תצרוכת הברזל של האם ובין הרמה בחלב אם מעבר לרמות הבסיסיות של הנטילה, וצריכת ברזל ע"י האם המניקה איננה מספיקה בגיל 6 חדשים לתינוק היונק). בתינוקות על תחליפי חלב עשירי ברזל אין בעיה כזו אך ההמלצה היא לתת ברזל לכלל אוכלוסית התינוקות בארץ החל מגיל 4 חדשים. (אני מניח שיש ווריאציות כלשהן אך באופן בסיסי כך מקובל). לגבי וויטמינים נוספים, נהוג בארץ להוסיף גם וויטמין A+D מגיל חודש, רמות וויטמינים אלו מספיקות בד"כ בתינוקות הניזונים מתחליפי חלב אך אינן תמיד מספיקות בתינוקות יונקים.

24/06/2007 | 20:50 | מאת: ימית

האם עלי לתת תוספת של ויטמין a+d לתינוק יונק בן 6 שבועות? דחינו את החיסונים לגיל שנה.אם יש לזה השפעה

מנהל פורום רפואת ילדים