תמ"ל, ריפלוקס ומה שביניהם

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

13/03/2023 | 21:33 | מאת: עינב

שלום רב, בני בן חודשיים וחצי. מאז שנולד יונק באופן בלעדי פולט כמויות גדולות מאוד לאורך כל היום, אחרי הארוחות, במהלכן ואחריהן. בערך בגיל חודש אובחן עם ריפלוקס עקב אי שקט וירידה במשקל ומטופל עם לוסק. לפני כשבועיים התחלנו לשלב תמ"ל עם ההנקה, אך בכל פעם שקיבל את התמל הקיא, לפעמים מיד אחרי הארוחה ולפעמים כמה שעות אחריה (ניסינו סימילאק, מטרנה ומטרנה איי.אר). בהתייעצות עם רופא 1 אמר שלדעתו מדובר באי סבילות ללקטוז והציע לעבור לסימילאק/ נוטרילון קומפורט (דל לקטוז וחלבון מפורק חלקית). בהתייעצות עם רופאה 2 אמרה שלדעתה מדובר באלרגיה לחלבון פרה ונתנה מרשם לנוטרמיגן. החלטנו להתחיל קודם שימוש בסימילאק קומפורט. הילד לא מקיא כלל ואף הפליטות פחתו כמעט לאפס אחרי יום אחד בלבד. האם ניתן להסיק מכך שאכן סובל מרגישות ללקטוז? האם יכול להיות שכלל לא היה מדובר בריפלוקס, ועקב הרגישות ללקטוז פלט בכמויות גדולות במשך כל התקופה הזו? אשמח להבהרה בנושא. תודה.

שלום, כנראה שאכן ומדובר באלרגיה ללקטוז אם תוך יום כמעט הכל נעלם. נקווה שימשיך כך

מנהל פורום רפואת ילדים