חיסון רוטה ועצירות שאלה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

05/03/2023 | 22:16 | מאת: יעל

שלום, עשינו חיסון רוטה לתינוקת בת 3 חודשים לפני 3 שבועות. ביום של החיסון היה אי שקט ושילשולים. לאחר מכן היו לה כאבי בטן ומלעשות צואה כל יום התחילה לעשות כל חמישה ימים. כאשר עברו שבועים חזרה לעשות כל יום (לעיתים כמה פעמים ביום). רק פעם אחת היה בצבע ירוק זוהר ושבוע לאחר מכן ירוק צהוב. כל השאר צהוב חרדל רגיל (יונקת ובקבוק תמל אחד ביום). האם העצירות שהייתה ועברה היה צריך להדליק נורה על חסימת מעיים? האם צריך לבדוק את זה? או בגלל שעכשיו עושה כל יום ויותר נינוחה אז לא צריך לבדוק? אציין שבלי קשר מאוד סבלה מגזים וגרעפסים והיום כבר פחות סובלת מגזים.

06/03/2023 | 23:48 | מאת: יעל

כן אגיד כי לפעמים רואים שעדיין מציק לה הגזים. לפעמים תוך כדי שינה זזה הרבב באי נוחות עד שמצליחה לשחרר.

שלום, לא קרה כלום ולא צריך להבהל וזאת תופעה ידועה לאחר שלשולים.

מנהל פורום רפואת ילדים