דלקת ריאות בן 9 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

16/01/2023 | 09:14 | מאת: עדי

שלום דר מספר ימים של שיעול וחום נמוך (במעקב רופא נאמר שלא ירד לריאות). לאחר מספר ימים הרופא אבחן חרחורים בריאות ואמר שהמצב התפתח לכדי דלקת ריאות. קיבלנו אנטיביוטיקה לחמישה ימים ובטנזול לשלושה ימים- פעמיים ביום, שני כדורים כל פעם. להבנתי סטרואידים לא באמת מטפלים אלא רק "מקפיאים" את המצב. כך שכל עוד התינוק על סטרואידים אין לי אינדיקציה האם יש שיפור... מפחדת מאוד שגם בסיום הטיפול הזה, נגלה שהמצב חזר לקדמותו- החום יחזור והילד לא יפסיק להשתעל שיעול קורע לב ביום ובלילה. מיותר לציין שכרגע השילוב של האנטיביוטיקה עם הסטרואידים הופכת את הילד לחסר מנוחה, מותש ומסכן עוד יותר. אמנם השיעול פחת, אך זו דרכם של הסטרואידים ולאו דווקא שהאנטיביוטיקה עוזרת, לא? מחפשת חוות דעת שניה על הטיפול התרופתי כדי שאהיה רגועה יותר.

חוות דעת שניה לא יכולה להיות ברשת. צריך לבדוק את הילד ואת יכולה לפנות לרופא ראות ילדים או רופא ילדים אחר בקופה

מנהל פורום רפואת ילדים