ילד בן 3 וחצי שלא עושה קקי

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

14/01/2023 | 18:44 | מאת: חני

שלום רב, הנכד שלי בן 3 וחצי ולא עושה קקי כמו שצריך. רואים שהוא צריך ( כי הוא מתחיל ״לרקוד״ במקום) אבל הוא ״ מכניס אותו בחזרה״ . זה לא קשור לטיוול, או גמילה מטיטול, כי כם עם טיטול וגם בשירותים , הוא לא מוציא קקי, רק נגיעות, גולות קטנות. זה כבר הרבה מאוד זמן כך. אנחנו חסרי אונים וחוששים מסיבוכים(חלילה חסימת מעי או כל סיבוך אחר) הבטן שלו מאוד נפוחה אבל לא כואבת לו. מה ניתן לעשות? האם צריך לבדוק צליאק? (האם יכול להיות קשר?) מתי באמת צריך להתחיל לדאוג? תודה

שלום,,זאת עצירות התנהגותית המתאימה לגיל שלו. יש להשתמש במרככי צואה כמו נורמלקס או אבילאק

מנהל פורום רפואת ילדים