ציסטה בגשר האף לתינוק שנולד

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

06/01/2023 | 11:26 | מאת: מיטל

היי, אני נורא מודאגת כי לבן שלי בן שבעה שבועות יש ציסטה מולדת בגשר האף , עשינו Mri שאישר לנו את זה וכרגע אני מטופלת במרפאות חוץ בבית חולים איכילוב. נראה שהם לא ממהרים לנתח אך זה מאד מפריע לי כי זה גוש של 0.8 ס״מ באמצע הפנים שנראה שקצת גדל מאז הלידה. רציתי לשאול האם מומלץ לנתח ומתי והאם עליי לפנות לרופא פרטי על מנת לזרז את התהליך ? תודה

שלום, מאד תלוי מה טיב הציסטה. אם זה גוש של כלי דם לרוב זה נספג ונעלם לבד.

09/01/2023 | 16:33 | מאת: מיטל

היי תודה על המענה, התוצאות בMri : בגשר האף בקו אמצע נגע ציסטי המתאים במקום ראשון לדרמואיד או אפידרמואיד קטן . אין לזהות חדירה אינטרה-קרניאלית בבדיקה זו. בדיקת המוח הכלולה בבדיקה בטווח התקין. האם דרמואיד יכול להעלם ? תודה רבה🙏

מנהל פורום רפואת ילדים